Naan

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Naan
Adag: 3 tepsi (225 dkg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és fél dl joghurt
7 és fél dl langyos tej
150 dkg liszt
6 evőkanál fekete szezámmag
1 teáskanál
3 teáskanál kristálycukor
6 evőkanál tisztított, olvasztott vaj
3 teáskanál sütőpor
7 és fél dkg friss élesztő
3 db tojás

Elkészítés:

1. Az élesztőt tálkába morzsoljuk. Hozzáadjuk a cukrot és körülbelül 6 evőkanál langyos vizet vagy más, a receptben előírt folyadékot. Addig keverjük, míg homogén folyadékot nem kapunk.

2. A folyadékot meleg helyen körülbelül 10 percig állni hagyjuk. Amikor buborékok keletkeznek benne és megemelkedik, felhasználásra kész. Mielőtt a tésztába kevernénk, keverjük át még egyszer. Az élesztőt tálkába morzsoljuk.

3. A lisztet tálba tesszük a sóval, a sütőporral együtt. Közepébe mélyedést nyomunk és beleöntjük az élesztős folyadékot, a maradék tejet, a felvert tojást, a joghurtot és az olvasztott vajat. Jól összedolgozzuk.

4. Körülbelül 90 perces kelesztés után a tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük és 2-3 percig gyúrjuk.

5. Hat részre osztjuk, majd körülbelül 25 cm átmérőjű körré nyújtjuk.

6. Áttesszük egy kiolajozott sütőlemezre és meghintjük a fekete szezámmaggal.

7. Előmelegített, 200 fokos sütőben 10-12 percig sütjük, vagy amíg megemelkedik és enyhén megbarnul.

Naankenyeret készen is vehetünk olyan boltokban, ahol pitát és lavashkenyeret is árulnak. Ezekkel akár helyettesíthetjük is a naant.
Ez a hagyományos indiai kenyér kissé puffadt, lapos és könnycsepp alakú. Hagyományosan úgy készül, hogy a leveles tésztát egy tandoor-sütő oldalára csapják, ahol hamar megsül. Normál sütőben is készíthetjük, majd barnára grillezzük. Rendszerint forrón vagy melegen tálaljuk.
Naan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2046 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Naan
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest