Kelfrittata

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető olcsó
Kelfrittata
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db felvert tojás
50 dkg csíkokra vágott fodros kel
vagy
50 dkg csíkokra vágott kelkáposzta
4 evőkanál olaj
6 dkg reszelt parmezán sajt
6 dkg kockára vágott gépsonka
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A jól megmosott fodros kelt vagy kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk. Sós vízben 5-7 perc alatt megfőzzük, majd lecsöpögtetjük. A felesleges nedvességet kinyomjuk belőle.

2. A felvert tojást összekeverjük a kockára vágott sonkával, a reszelt parmezán sajttal és a kellel. Sóval, borssal ízesítjük.

3. Az olajat nagy serpenyőben megforrósítjuk. Beleöntjük a tojásmasszát, majd fedő alatt kis lángon addig sütjük, amíg az alja enyhén megbarnul.

4. Falapáttal óvatosan megfordítjuk és további 3-4 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

Kelfrittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1640 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kelfrittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
most van szezonja