Csokoládés aprósütemény párizsi krémmel

Adag: 2 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál tej
2 evőkanál kakaópor
½ teáskanál sütőpor
6 dkg liszt
1 nagy kissé felvert tojás
4 evőkanál puha vaj
A krémhez:
1 dl zsíros tejszín

Elkészítés:

1. Húsz kétrétegű, kis mignonpapírt teszünk 2 tepsire.

2. A vajat a cukorral habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a tojást, és azzal is felverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd fémkanállal összeforgatjuk. Végül belekeverjük a tejet.

3. Habzsákba tesszük, és nagy, sima csövet használva félig megtöltjük vele a mignonpapírokat.

4. 190 °C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsül. Rácson hagyjuk kihűlni.

5. A krémhez a csokoládét lábosba tördeljük, és hozzáadjuk a tejszínt. Alacsony hőfokon, kevergetve addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Nagy, hőálló tálba öntjük, és kézi mixerrel 10 perc alatt sűrűre, fényesre és hűvösre verjük.

6. A krémet nagy, csillagos csövű habzsákba töltjük, és minden sütemény tetejére nyomunk belőle, de rá is kanalazhatjuk. Tálalás előtt 1 órára hűtőbe tesszük. Csokoládéval bevont kávészemmel díszíthetjük.

Csokoládés aprósütemény párizsi krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1501 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Csokoládés aprósütemény párizsi krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
hírlevél