Málnás éclair

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Málnás éclair
Adag: 1 tepsi (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mázhoz:
12 dkg porcukor
2 teáskanál citromlé
igény szerint piros ételfesték
A töltelékhez:
3 dl zsíros tejszín
18 dkg friss málna
1 evőkanál porcukor
Az égetett tésztához:
6 dkg vaj
másfél dl víz
7 dkg átszitált liszt
2 db felvert tojás

Elkészítés:

1. A vajat és a vizet nagy, vastag aljú lábosba tesszük, majd felforraljuk. Beleöntjük az összes lisztet, és nagyon alaposan keverjük, amíg el nem válik az edény oldalától. Kissé lehűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat beleütve.

2. A masszát habzsákba töltjük, és 1 cm-es csövet használva vizezett tepsibe 8, kb. 7,5 cm-es csíkot nyomunk belőle. 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 perc alatt ropogósra és aranyszínűre sütjük. Kivesszük a sütőből, és egy kés hegyével mindegyiken kis lyukat nyitunk, hogy a további 5 perc sütés során a belsejéből is távozhasson a gőz. Miután belül is átsült, rácsra tesszük, és hűlni hagyjuk.

3. A töltelékhez a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A kész fánkokat kettévágjuk, majd tejszínhabbal és málnával megtöltjük. A cukormázhoz a porcukrot elkeverjük a citromlével és annyi vízzel, hogy sima, krémes állagú legyen. Beletesszük az ételszínezéket, ha használunk. Bőségesen a fánkokra csorgatjuk, és tálalás előtt hagyjuk megszilárdulni.

Málnás éclair
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1405 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
Málnás éclair
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Muffinok és sütemények Muffinok és sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

Az otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek... bővebben...
cikkek