Répás-narancsos tortácska mascarponéval



Elkészítés:
1. Egy muffinsütőbe 12 papírformát helyezünk.
2. A vajat a cukorral és a narancshéjjal tálban könnyű habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a tojást, mindig újra jól felverve. A reszelt répát alaposan kinyomkodjuk, a dióval és a narancslével együtt a tálba tesszük, és jól elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, a fűszerkeveréket (fahéj, koriander, szegfűbors, szegfűszeg, szerecsendió, gyömbér) és a sütőport, majd fémkanállal beleforgatjuk. A tésztát a papírformákba kanalazzuk.
3. 180 °C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. A sütőből kivéve süteményrácson hagyjuk kihűlni.
4. Egy nagy tálban habverővel jói elkeverjük a mascarpone sajtot, a porcukrot és a narancshéjat.
5. Amikor a tortácskák kihűltek, a tetejükre egy kis sajtkrémet teszünk, és lekerekített hegyű késsel, körkörös mozdulattal formára igazítjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.