Hortobágyi pásztorhús

| Pásztortarhonya receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hortobágyi pásztorhús
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg marhacomb
30 dkg tarhonya
20 dkg zsír
4 dkg
100 dkg burgonya
20 dkg lecsó
20 dkg vöröshagyma
2 dkg pirospaprika

Elkészítés:

A kockára vágott szalonnát kisütjük, leszűrjük.

Zsírjában - azt sertészsírral kiegészítve - megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a paprikával gyorsan elkeverjük, és azonnal rátesszük a 3 cm-es kockákra vágott húst.

Megsózzuk, keverés mellett kissé lepörköljük, majd annyi vízzel engedjük fel, amennyit teljes megpuhulásáig a burgonya és tarhonya felvesz.

Mikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót,tarhonyát és a burgonyát, ha minden megpuhult, forrón tálaljuk.

Bár ez az étel konyhában is elkészíthető, de sokkal finomabb, ha mint eredetileg a pásztorok, bográcsban, szabadtűzön készítjük.
Ízletesebb és üzembiztosabb, nem kozmál oda, ha sütőben alacsony hőfokon lassan pároljuk-sütjük.
Hortobágyi pásztorhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4050 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
Hortobágyi pásztorhús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Régi étkek - mai ízek Régi étkek - mai ízek
(Minerva Kiadó)

bővebben...
cikkek