Kókuszos sült fagylalt

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszos sült fagylalt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kókuszreszelék
1 db tojás
11 dkg liszt
2 dl víz
25 dkg finomszemcséjű zsemlemorzsa
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A fagylaltból 6 nagy gömböt formázunk (1. kép), és megfagyasztjuk.

2. A lisztből a tojással és a vízzel tésztát keverünk (2. kép). A fagylaltgömböket belemártjuk, majd a kókuszreszelékkel összekevert morzsába forgatjuk (3. kép). A mélyhűtőben még néhány napig fagyasztjuk.

3. Az olajat megforrósítjuk, és a fagylaltgömböket egyenként néhány másodperc alatt körös-körül szép pirosra sütjük (4. kép). Szűrőlapáttal tányérokra szedjük, és karamellmártással vagy friss gyümölccsel kínáljuk.

Kókuszos sült fagylalt Kókuszos sült fagylalt Kókuszos sült fagylalt Kókuszos sült fagylalt
A siker titka, hogy a fagylalt kőkemény, az olaj pedig nagyon forró legyen, így a kókuszos bevonat pillanatok alatt megpirul.
Jó minőségű fagylaltot vegyünk hozzá!

Vaníliafagylalt

Vaníliafagylalt
5 db tojás
10 dkg porcukor
1.25 dl habtejszín

1. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. A tejet a középen hosszában kettéhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd a vaníliát kidobjuk belőle. A tejet apránként a cukros tojássárgájába dolgozzuk. Gőzön addig verjük, amíg annyira be nem sűrűsödött, hogy a kanálra tapad, de vigyázzunk, nehogy felforrjon, mert akkor összekaphat.

2. A krémet egy másik tálba átszűrjük, és jégkockával teli edénybe állítva, időnként megkeverve kihűtjük, majd a tejszínt belekeverjük. A fagylaltgépbe öntve 10-20 percig keverjük, majd krómacél edénybe töltve legalább 3-4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára a mélyhűtőbe tesszük.

3. Ha nincs fagylaltgépünk, a krémet egy literes edénybe öntve 3 óráig fagyasztjuk, majd nagy edénybe áttöltve elektromos haberővel 1-2 perc alatt habosra, könnyűre verjük. A fagyasztó edénybe visszakanalazva ismét 3 órára a mélyhűtőbe tesszük. Ekkor ismét habosra verjük, úgy töltjük a fagyasztó edénybe, és legalább egy éjszakán át a mélyhűtőben tartjuk.

Karamellmártás

Karamellmártás
1 rúd félbevágott vanília
4.5 dl tejszín

1. A hosszában kettévágott vanília magjait kikaparjuk, majd a vaníliarúddal és a tejszínnel együtt kis lábosba tesszük. Lassan felforraljuk, majd levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg a tejszín beszívja a vanília aromáját. Szitán átszűrjük, a vaníliarudat kidobjuk.

2. Egy másik edényben, közepes lángon, a cukor felét állandóan kevergetve felolvasztjuk. Hozzáadjuk a többi cukrot is, és addig hevítjük, amíg a cukor karamellizálódik, azaz folyékony és aranybarna színű lesz.

3. A lábost levesszük a tűzről, és vékony sugárban belecsurgatjuk a tejszínt. Legyünk óvatosak, nehogy a forró karamell kifröccsenjen! Amikor már az egész tejszínt beledolgoztuk, újra felforraljuk, és kevergetve beforraljuk, amíg olyan sűrű lesz, hogy nem folyik le egy kanál hátáról. Néhány cukorcsomó maradhat a tetején, ezért fémszűrőn átszűrjük. Ezt a mártást azonnal forrón, de hidegen is tálalhatjuk.

Kókuszos sült fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 8646 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Kókuszos sült fagylalt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
facebook