Gombás mángold

| Pirított mángold receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető olcsó
Gombás mángold
Eszközök: kés, keverőtál, lábas, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomó mángold
2 evőkanál olaj
2 evőkanál osztrigaszósz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mángoldot alaposan megmossuk, a leveleket a száráról lebontjuk, kierezzük. A leveleket falatnyi darabokra tépjük. A szárat és az ereket csíkokra aprítjuk (1. kép).

2. Az előzőleg beáztatott gomba tönkjét eltávolítjuk. A kalapokat kinyomkodjuk, majd lobogva forró sós vízbe rakva 5 percig főzzük (2. kép), és leszűrjük.

3. A mángold levelét lobogva forró vízbe rakva 1-2 percig főzzük (3. kép), majd lecsepegtetjük.

4. A mángold levelét meg szárát és a gombát az olajon átsütjük (4. kép), osztrigamártással meglocsolva tálaljuk.

Gombás mángold Gombás mángold Gombás mángold Gombás mángold
A szárított kínai gombát leszűrt kínai konzervgombával is helyettesíthetjük.
Gombás mángold
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2371 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Gombás mángold
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
szólj hozzá, értékelj