Gombás mángold
Zöldséges ételek | Pirított mángold receptek
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
olcsó



Elkészítés:
1. A mángoldot alaposan megmossuk, a leveleket a száráról lebontjuk, kierezzük. A leveleket falatnyi darabokra tépjük. A szárat és az ereket csíkokra aprítjuk (1. kép).
2. Az előzőleg beáztatott gomba tönkjét eltávolítjuk. A kalapokat kinyomkodjuk, majd lobogva forró sós vízbe rakva 5 percig főzzük (2. kép), és leszűrjük.
3. A mángold levelét lobogva forró vízbe rakva 1-2 percig főzzük (3. kép), majd lecsepegtetjük.
4. A mángold levelét meg szárát és a gombát az olajon átsütjük (4. kép), osztrigamártással meglocsolva tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
A szárított kínai gombát leszűrt kínai konzervgombával is helyettesíthetjük.