Sült zöldség

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Sült zöldség
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál ferdén vékonyra szeletelt zeleri
1 szál szeletelt sárgarépa
1 kisebb szeletelt cukkini
8 szál ferdén vékonyra szeletelt zöldbab
6 kisebb rózsáira bontott brokkolirózsa
6 kisebb karfiolrózsa
6 dkg szeletelt bambuszrügy
12 db zsenge zöldborsóhüvely
1 evőkanál szójaszósz
2 dl víz
12 szem előfőzött kukorica
3 evőkanál olaj
10 dkg szójacsíra

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.

2. A zelerit átlósan fél cm-es szeletekre vágjuk (1. kép).

3. A zöldféléket wokban vagy teflonserpenyőben az olajban, erős lángon 5 perc alatt ropogósra sütjük (2. kép).

4. A leveskockával ízesített vizet a szójamártással] és a keményítővel simára keverjük (3. kép), és a zöldséget besűrítjük vele (4. kép). Azonnal tálaljuk.

Sült zöldség Sült zöldség Sült zöldség Sült zöldség
Más zöldségfélével, így például mángolddal, kelbimbóval is készíthetjük. Adhatunk hozzá reszelt vagy vékonyra szelt friss gyömbért is, sőt az ízét vermuttal is érdekessé tehetjük.
Sült zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2523 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Sült zöldség
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
hírlevél