Kantoni sült rizs

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kantoni sült rizs
Eszközök: fazék, tűzhely, wok
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg főtt rák
7 és fél dl víz
2 evőkanál szójaszósz
10 dkg fejtett zöldborsó
10 dkg kukorica
1 és ¼ dl olaj
3 szelet csíkokra vágott szalonna
½ db kockára vágott paradicsompaprika
2 db simára kevert tojás

Elkészítés:

1. A rizst a vízben kb. 20 percig főzzük. Akkor jó, ha a nedvességet magába szívta és megduzzadt.

2. Közben a borsót és a kukoricát vízben megfőzzük, leszűrjük.

3. A szalonnát az olaj felén teflonserpenyőben kiolvasztjuk, és a hagymát meg a paprikát belekeverve (1. kép) 1 percig sütjük. Utána a tojást hozzáöntjük, és kevergetve rántottát sütünk belőle (2. kép). A serpenyőből kiszedjük, és az edényt kitörölgetjük.

4. A maradék olajat a serpenyőbe öntve a rizst 2 percig sütjük benne. A főtt zöldfélét meg a rákot hozzáadjuk, a tojással összekeverjük (3. kép). Szójamártással meglocsolva (4. kép) azon forrón tálaljuk.

Kantoni sült rizs Kantoni sült rizs Kantoni sült rizs Kantoni sült rizs
A kínai szakácsok elöljáróban minden hozzávalót felaprítanak, előkészítenek, a kezük ügyébe rakják. Így az ételt már a tűzhely mellől el sem mozdulva, percek alatt sütik-főzik meg.

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Kantoni sült rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3256 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Kantoni sült rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
twitter