Mandulás-chilis csirke

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás-chilis csirke
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kiskanál chiliszósz
10 dkg mandula
40 dkg kicsontozott, bőrös csirkemell
20 dkg bambuszrügy
1 kisebb ferdén vékonyra szeletelt zöldpaprika
1 db ferdén vékonyra szeletelt paradicsompaprika
1 és ¼ dl olaj
1 db apróra vágott cseresznyepaprika
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál száraz vermut
1 kiskanál gyömbérpor
másfél dl víz

Elkészítés:

1. A húst 2 cm-es kockákra vágjuk, és a gyömbérporral, vermuttal, chiliszósszal elkevert szójamártással leöntjük (1. kép). Jól összekeverve 30 percig pácoljuk.

2. A mandulát a felaprított cseresznyepaprikával az olajban 1 percig sütjük (2. kép), majd szűrőlapáttal kiszedjük. Az olaj felét a serpenyőből kiöntjük. A hagymát, a zöldpaprikát és a bambuszrügyet a serpenyőbe rakjuk, 1 percig a tűzön kevergetjük, majd az edény szélére húzzuk. A húst a serpenyő közepébe rakva erős lángon megsütjük (3. kép).

3. A leveskockát a vízben feloldjuk, a keményítővel összekeverjük, és a csirkét besűrítjük vele (4. kép). A mandulával és cseresznyepaprikával összekeverve tálaljuk.

Mandulás-chilis csirke Mandulás-chilis csirke Mandulás-chilis csirke Mandulás-chilis csirke
Rákkal, sertéshússal vagy tofuval is készíthetjük, amelyet először kockákra vágva olajon ropogósra sütünk.

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Mandulás-chilis csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1614 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Mandulás-chilis csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
cikkek