Bélszíncsíkok brokkolival

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Bélszíncsíkok brokkolival
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg vékonyra szeletelt vesepecsenye
15 dkg brokkoli
1 és ¼ evőkanál osztrigaszósz
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál száraz vermut
1 kiskanál kristálycukor
3 evőkanál olaj
2 szál karikára vágott újhagyma
1 és ¼ dl víz
A tálaláshoz:
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. A pácléhez a keményítőt a szójamártással, a vermuttal és a cukorral összekeverjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, és a páclébe forgatva 30 percig érleljük (1. kép).

2. A brokkolirózsákat az olajban 1 percig sütjük. Az újhagyma fehér részét hozzáadjuk (2. kép), átsütjük, és az edény szélére húzzuk. A húst a serpenyő közepére rakjuk (3. kép), és erős lángon kb. 2 percig sütjük.

3. Vízzel felengedjük (4. kép), a leveskockát belemorzsoljuk, 1 percig a tűzön kevergetjük, majd az osztrigamártással ízesítjük.

4. A zöldséggel összekeverve rizzsel tálaljuk.

Bélszíncsíkok brokkolival Bélszíncsíkok brokkolival Bélszíncsíkok brokkolival Bélszíncsíkok brokkolival

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Bélszíncsíkok brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1487 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Bélszíncsíkok brokkolival
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
hírlevél