Zöldséges sertésragu tésztaágyon

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges sertésragu tésztaágyon
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db rózsáira bontott brokkolirózsa
½ szál Julienre vágott sárgarépa
1 szál Julienre vágott szárzeller
30 dkg kicsontozott, darabolt sertéskaraj
2 és fél dl víz
1 kisebb félbevágott, szeletelt vöröshagyma
½ db kockára vágott paradicsompaprika
1 evőkanál édes vermut
másfél kiskanál étkezési keményítő
1 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szójaszószt a vermuttal és a keményítővel összekeverjük. A húst darabokra vágjuk, és a szójás keverékbe forgatva 30 percig pácoljuk.

2. A zellert és a répát gyufaszálnyi darabokra aprítjuk, és a többi zöldfélével együtt az olaj egyharmadában 2 percig sütjük. Az edényből kivesszük, melegen tartjuk.

3. A húst a páclével együtt az olaj második harmadában erős lángon addig sütjük, amíg meg nem fehéredett, majd a vízzel összekevert keményítőt hozzáöntünk (2. kép), a leveskockát belemorzsoljuk. Kevergetve addig forraljuk, amíg a leve be nem sűrűsödött, majd a zöldséget az edénybe visszarakjuk, elkeverjük.

4. A metéltet sós vízben megfőzzük, alaposan lecsepegtetjük (3. kép), majd az olaj maradékába forgatjuk, hogy jól bevonja (4. kép). Forró tálra terítjük, a zöldséges húst ráhalmozzuk, és azonnal tálaljuk.

Zöldséges sertésragu tésztaágyon Zöldséges sertésragu tésztaágyon Zöldséges sertésragu tésztaágyon Zöldséges sertésragu tésztaágyon
Zöldséges sertésragu tésztaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2948 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Zöldséges sertésragu tésztaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
lexikon