Sertésoldalas szójamártással

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sertésoldalas szójamártással
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
dl szójaszósz
100 dkg csíkokra vágott sertésoldalas
1 db összevágott zöldpaprika
2 evőkanál olaj
3 ¾ dl víz
3 evőkanál barna cukor
1 evőkanál szójaszósz
1 db összevágott paradicsompaprika
2 evőkanál gyömbérpor
4 gerezd összevágott fokhagyma
2 evőkanál fekete szójabab
1 nagyobb fej összevágott vöröshagyma
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. Az oldalast 4 cm széles csíkokra vágjuk, és tűzálló tálba fektetjük. A feketebabbal (1. kép), fokhagymával, paradicsompaprikával, gyömbérporral és cukorral megszórjuk, és szójamártással meg vízzel leöntjük (2. kép).

2. A tálat letakarva 180 °C-os előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 90 percig sütjük.

3. A wokban olajat forrósítunk, és a hagymát meg a zöldpaprikát megpároljuk benne (3. kép). A húst a levével együtt hozzáadjuk, és még 5-6 percig pároljuk (4. kép). Azon forrón rizzsel tálaljuk.

Sertésoldalas szójamártással Sertésoldalas szójamártással Sertésoldalas szójamártással Sertésoldalas szójamártással
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Sertésoldalas szójamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1542 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Sertésoldalas szójamártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
hírlevél