Sertésoldalas szójamártással



Elkészítés:
1. Az oldalast 4 cm széles csíkokra vágjuk, és tűzálló tálba fektetjük. A feketebabbal (1. kép), fokhagymával, paradicsompaprikával, gyömbérporral és cukorral megszórjuk, és szójamártással meg vízzel leöntjük (2. kép).
2. A tálat letakarva 180 °C-os előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 90 percig sütjük.
3. A wokban olajat forrósítunk, és a hagymát meg a zöldpaprikát megpároljuk benne (3. kép). A húst a levével együtt hozzáadjuk, és még 5-6 percig pároljuk (4. kép). Azon forrón rizzsel tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Szójamártás

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.