Édes-savanyú sertéshús

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú sertéshús
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
70 dkg kockára vágott sertésdagadó
1 kiskanál csirkehúslevespor
2 és fél dl víz
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál vermut
1 kisebb hámozott, szeletelt uborka
1 és ¼ dl olaj
¼ db csíkokra vágott zöldpaprika
¼ db csíkokra vágott paradicsompaprika
1 fej félbevágott, szeletelt vöröshagyma
1 és ¼ dl almaecet
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs

Elkészítés:

1. A húst a zsíros részektől megszabadítjuk, majd 1 cm-es kockákra vágjuk (1. kép). A vermut és a szójamártás keverékével leöntjük, átforgatjuk, és 20 percig pihentetjük.

2. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, a magját kiszedjük, és a húsát felszeleteljük (2. kép). A kínai savanyúságot is feldaraboljuk.

3. A húst a keményítőbe forgatjuk, és kisebb adagokban az olajban megsütjük (3. kép). Szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük, és kihűtjük.

4. A kétféle paprikát meg a hagymát 3 evőkanál olajban megsütjük, az uborkát és a kínai savanyúságot hozzáadva 2-3 percig a tűzön kevergetjük. A keményítővel elkevert vízzel, az ecettel, a paradicsomlével felengedjük (4. kép), és cukorral, levesporral ízesítjük. A tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödött.

5. A hús olaját újra megforrósítjuk, a húst visszatéve még 2 percig sütjük, majd tálra szedjük. A zöldséges mártással leöntve, főtt rizzsel kínáljuk.

Édes-savanyú sertéshús Édes-savanyú sertéshús Édes-savanyú sertéshús Édes-savanyú sertéshús

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Édes-savanyú sertéshús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1647 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Édes-savanyú sertéshús
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
van itthon