Sistergő rák ropogós üvegtésztával

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető drága
Sistergő rák ropogós üvegtésztával
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg üvegtészta
6 db tisztított kagyló
20 dkg mélyhűtött tonhal
6 db rák
3 ¾ dl víz
1 kiskanál csirkehúslevespor
12 szelet vékonyra szeletelt gyömbér
20 dkg zsenge zöldborsóhüvely
1 szál ferdén vékonyra szeletelt szárzeller
1 fej csíkokra vágott vöröshagyma
5 dl olaj
2 kiskanál kristálycukor
1 kiskanál chiliszósz

Elkészítés:

1. A rákot megtisztítjuk. A felolvasztott halat és a tintahalat felszeleteljük (1. kép), a kagylókat félbevágjuk.

2. Az üvegtésztát kisebb adagokban olajban kisütjük (2. kép), hogy kiegyenesedjen és kifehéredjen. Szűrőlapáttal forró tálra szedjük.

3. Az olajat a serpenyőből kiöntjük, csak 3 evőkanálnyi maradjon benne, és a zöldségfélét belerakva 2 percig sütjük (3. kép). Az edény szélére húzzuk, és a tengeri csemegéket a közepére rakjuk, megsütjük. Utána a zöldséggel összekeverjük, és az üvegtésztára halmozzuk.

4. A paradicsomlét a levesporral a serpenyőben összekeverjük, cukorral és chilimártással ízesítjük. A keményítőt vízzel simára keverjük, és a paradicsommártásba keverve besűrítjük (4. kép). A tálat leöntjük vele, és azonnal kínáljuk.

Sistergő rák ropogós üvegtésztával Sistergő rák ropogós üvegtésztával Sistergő rák ropogós üvegtésztával Sistergő rák ropogós üvegtésztával
Sistergő rák ropogós üvegtésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Sistergő rák ropogós üvegtésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
vegetáriánus ételek