Rák feketebabmártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rák feketebabmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db rák
3 evőkanál fekete szójabab
2 kiskanál keményítő
¾ dl víz
½ db zöldpaprika
2 szál újhagyma
1 és ¼ dl olaj
1 kiskanál tört fokhagyma
1 kiskanál gyömbérpor
1 kiskanál kristálycukor
1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

1. A rákokat megtisztítjuk, és félbevágva széthajtjuk (1. kép).

2. A rákok páncélját lebontjuk, a húsukat megmossuk (2. kép).

3. A zöldségfélét csíkokra vágjuk. A rákdarabokat az olajban 3 percig sütjük. Az olajat az edényből kiöntjük, csupán 2 evőkanálnyit hagyunk benne.

4. A feketebabot a gyömbérrel megszórva fél percig sütjük, cukorral megszórjuk, és a zöldfélét beleforgatjuk, még 2 percig sütjük (3. kép). A rákot is belerakva a szójamártással és vízzel kikevert keményítővel besűrítjük (4. kép).

Rák feketebabmártással Rák feketebabmártással Rák feketebabmártással Rák feketebabmártással
Rák feketebabmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1161 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Rák feketebabmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
bevásárlólista