Fésűkagyló borsóhéjjal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg zsenge zöldborsóhüvely
12 nagyobb tisztított fésűkagyló
10 dkg tisztított rák
½ kiskanál csirkehúslevespor
másfél dl víz
1 szál darabolt újhagyma
2 kiskanál vermut
1 evőkanál szójaszósz
5 dl olaj
1 kiskanál gyömbérpor

Elkészítés:

1. A kagylókat papírtörlővel leitatjuk és félretesszük.

2. Az újhagyma fehér részét összevagdaljuk, a vermut meg a szójamártás felével, a rákkal meg 2 kiskanál keményítővel összekeverjük.

3. A rákos keverékből 1-1 kiskanálnyit a kagylókra halmozunk (1. kép), és keményítőbe forgatjuk (2. kép).

4. Az így bundázott kagylókat az olajban aranysárgára sütjük (3. kép), és forró tálra szedjük, melegen tartjuk.

5. A serpenyőből az olajat kiöntjük, az edényt papírtörlővel kitöröljük. 2 evőkanál olajat beleöntve a borsóhéjat az összevagdalt hagymazölddel, a gyömbérrel megszórva rövid ideig sütjük. A vizet a csirkelevesporral, 2 kiskanál keményítővel és a maradék vermuttal meg szójamártással simára keverjük. Az edénybe öntve (4. kép) a tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödött.

6. A borsóhéjat a kagylóra öntve azonnal tálaljuk.

Fésűkagyló borsóhéjjal Fésűkagyló borsóhéjjal Fésűkagyló borsóhéjjal Fésűkagyló borsóhéjjal
A zöldségeknek ropogósnak kell maradniuk.
A hirtelen sülteket sose süssük túl sokáig.
Sokkal olcsóbb, ha rák helyett hallal készítjük, vagy a fele mennyiségű kagylót vesszük hozzá, és hosszában félbevágva készítjük el.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Fésűkagyló borsóhéjjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1342 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Fésűkagyló borsóhéjjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
pinterest