Rák satay-mártással

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető drága
Rák satay-mártással
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db királyrák
¾ dl satay-szósz
1 fej szeletelt vöröshagyma
2 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A rákot megtisztítjuk, de a farokrészt érintetlenül hagyjuk. A testet behasítjuk, és a fekete eret kiszedjük.

2. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, és a lemezeket szétbontjuk (1. kép).

3. A hagymát az olajban megpároljuk, és a rákot belekeverve (2. kép) kb. 2 perc alatt megsütjük (3. kép). A satay mártással leöntjük, összekeverjük (4. kép), és rizzsel meg zöldséggel tálaljuk.

Rák satay-mártással Rák satay-mártással Rák satay-mártással Rák satay-mártással
Ezt a receptet - ha van - fésűkagylóból is készíthetjük. A körülötte lévő hártyát lebontva a rákhoz hasonlóan sütjük, tálaljuk.

Párolt rizs

Kép nélkül
40 dkg rizs
1 kisebb fej vöröshagyma
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
5 cl olaj vagy
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint
Felöntéshez::
9 dl víz

A forró zsiradékon, állandó keverés mellett üvegesre futtatjuk a rizst, majd hozzáadjuk a borsot és a petrezselyemzöldet. Kétszer-háromszor megkeverjük és azonnal felöntjük forró sós vízzel. Egyszer-kétszer villával megkeverjük, a közepébe nyomjuk a beirdalt hagymát. Lefedve, előmelegített, 80-90 C fokos sütőbe tesszük. 30-40 perc alatt megpuhul. Ekkor kivesszük belőle a hagymát, és villával, könnyedén fellazítjuk.

Satay mártás

Satay mártás
2 kiskanál currypor
4 dl kókusztej
3 evőkanál barna cukor
1 evőkanál gyömbérpor vagy
1 darabka 3 cm-es, frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál olívaolaj
1 fej összevágott vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
0.5 kiskanál chilipor
1 kiskanál őrölt kömény
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint

1. A földimogyorót finomra daráljuk.

2. Vastag falú serpenyőben a hagymát az olajon kb. 5 perc alatt puhára pároljuk, majd a fűszereket hozzáadva 2 percig a tűzön kevergetjük.

3. A kókusztejjel felengedjük, és cukorral meg a darált földimogyoróval ízesítjük. Takaréklángon 5 percig főzzük, hogy a mártás kissé besűrűsödjön. A citromlevet beleöntjük, megsózzuk és tálaljuk. (Ha teljesen sima mártást akarunk készíteni, a végén turmixgépben pépesítjük.)

Kínálhatjuk marha- vagy csirkehúsból sütött rablóhúshoz, illetve sült csirkéhez.

Rák satay-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1313 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Rák satay-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
könyvek