Rokfortos pogácsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rokfortos pogácsa
Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
25 dkg márványsajt
1 db tojás
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát.

2. Tálba morzsoljuk a rokfortot, majd belekeverjük a natúr tejszín-krémsajtot és a borsot.

3. A tésztát vékonyra nyújtjuk és 8 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle. A leesett részeket ismét összegyúrjuk és kinyújtjuk.

4. A tésztakörök felét kiolajozott tepsibe tesszük, szélüket felvert tojással megkenjük. Egy-egy teáskanál tölteléket teszünk rá és beborítjuk a maradék tésztakörökkel. A széleket jól összenyomjuk. Megkenjük a maradék tojással, a tetejét hegyes késsel megszúrjuk, hogy a keletkező gőz távozhasson.

5. Előmelegített, 200 fokos sütőben körülbelül 15 percig sütjük. Forrón vagy melegen fogyasztjuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Leveles tészta

Leveles tészta
50 dkg liszt
50 dkg vaj
2.5 dl víz
0.5 teáskanál kristálycukor
0.5 teáskanál

1. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, belekeverjük a vajat és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk.

2. Áttesszük egy lisztezett deszkára és rugalmas tésztává gyúrjuk (körülbelül 7 perc).

3. Téglalappá nyújtjuk és a rövidebb oldalánál fogva összehajtjuk. Még egyszer téglalappá nyújtjuk, de most az előző irányra merőlegesen dolgozunk. Megint félbehajtjuk, megint az ellenkező irányba kinyújtjuk.

4. A nyújtást és hajtogatást a tészta minőségétől függően 3-4-szer ismételjük. Végül cipóvá formálva műanyag fóliába csomagoljuk és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Minél többször végezzük a műveletsort, annál rétegesebb lesz a tészta.

Rokfortos pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2526 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Rokfortos pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest