Carbonara pite

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Carbonara pite
Adag: 1 sütőforma (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 dkg húsos füstölt szalonna
3 db tojás
másfél dl tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát.

2. Tálban felverjük a tojást, majd belekeverjük a reszelt sajtot, a tejszínt. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A tésztát kivesszük a hűtőszekrényből, eltávolítjuk a fóliát. Meghintjük a csíkokra vágott húsos füstölt szalonnával és leöntjük a sajtos-tojásos tejszínnel.

4. Előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Melegen fogyasztjuk.

Túrós tészta

Kép nélkül
22 dkg liszt
12 dkg tehéntúró
1 teáskanál
12 dkg vaj

1. A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a sót és a vajat.

2. Villával összedolgozzuk, a túrót belekeverjük.

3. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Rugalmasnak, simának, de puhának kell lennie.

4. A tésztát nyújtófával téglalap alakúra kinyújtjuk. Megfordítjuk, most a rövidebb oldalánál fogva téglalap alakúra kinyújtjuk. A műveletsort megismételjük.

5. Szögletes vagy kerek formára nyújtjuk (körülbelül 5 mm vastag legyen).

6. A nyújtófa segítségével áttesszük a tepsibe. Műanyag fóliával lefedjük és 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Carbonara pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1543 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Carbonara pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recept beküldése