Sáfrányos sajtlepény

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sáfrányos sajtlepény
Adag: 1 sütőforma (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg tehéntúró
15 dkg reszelt gruyere sajt
ízlés szerint sáfrányos szeklice
vagy
ízlés szerint sáfrány
6 db tojás
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát.

2. A tehéntúrót villával összetörjük, belekeverjük a vajat, a reszelt sajtot, a sáfrányt, majd egyenként a tojások sárgáját.

3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd belevegyítjük a túrókrémbe.

4. A tésztát kivesszük a hűtőszekrényből, eltávolítjuk a fóliát. Belesimítjuk a tölteléket.

5. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Melegen fogyasztjuk.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Omlós tészta

Kép nélkül
22 dkg liszt
12 dkg vaj
1.2 dl hideg víz
csipet

1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és a vajat. Fakanállal összedolgozzuk, apránként belekeverjük a vizet is.

2. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Puhának, de nem ragacsosnak kell lennie, mégis olyan állagúnak, hogy egyben maradjon.

3. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk és 40-50 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A sütéshez a további előírásokat a receptekben találjuk.

Sáfrányos sajtlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1800 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sáfrányos sajtlepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
pinterest