Sajtkenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtkenyér
Adag: 12 sütőforma (300 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
360 dkg liszt
2 teáskanál
12 teáskanál kristálycukor
300 dkg juhsajt
36 db tojás
24 dkg friss élesztő
72 evőkanál olívaolaj
48 evőkanál víz
ízlés szerint fehér bors

Elkészítés:

1. Az élesztőt felfuttatjuk. Tálban felverjük a tojást, majd kikeverjük az olajjal.

2. A lisztet tálba tesszük a sóval, az élesztős folyadékkal és a tojással együtt. Addig keverjük, amíg a liszt felveszi a folyékony hozzávalókat (a tészta ragadós és puha marad). Fakanállal 6-8 percig keverjük. Tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen 120 percet kelesztjük.

3. Belekeverjük a frissen reszelt sajtot és a fehér borsot. Fakanállal néhány percig keverjük.

4. Kiolajozunk és liszttel behintünk egy 25 centiméteres kapcsos tortaformát vagy piteformát. Beletesszük a tésztát és további 120 percet kelesztjük.

5. Előmelegített, 190 fokos sütőben körülbelül 40 percig sütjük, vagy amíg megbarnul. Langyosra hűtve fogyasztjuk, szalámival vagy sonkával.

Hagyományos toszkán kenyérféleség, melyet kemencében sütnek. Szalámival vagy sonkával fogyasztják.
Sajtkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2341 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Sajtkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
tippek, fortélyok