Rakott burgonya másképp

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rakott burgonya másképp
Adag: 1 sütőforma (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
20 dkg dióbél
5 dkg vaj
2 evőkanál zsemlemorzsa
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük; ha kihűlt, meghámozzuk és karikára vágjuk.

2. 15 dkg diót durvára vágunk. Elkészítjük a besamelmártást, belekeverjük a reszelt parmezán sajtot.

3. Kivajazunk és zsemlemorzsával behintünk egy 23 cm átmérőjű kerek tűzálló tálat.

4. Az alját és az oldalát burgonyakarikákkal kibéleljük. Ráöntünk egy adag besamelmártást, megszórjuk a kockára vágott sonkával és durvára vágott dióval.

5. Egy réteg burgonya, majd a felszeletelt mozzarella következik. Megint burgonya és besamelmártás következik.

6. Zsemlemorzsával megszórjuk, rámorzsoljuk a maradék vajat és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. A félretett félbevágott dióval díszítjük.

Besamelmártás

Besamelmártás
10 dkg liszt
6 dl forró tej
10 dkg vaj
2 dkg
1 mokkáskanál cayenni bors
Montirozáshoz::
2 dkg vaj

Nem pirítjuk, csak "megizzasztjuk" a forró vajban a lisztet. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felöntjük forró tejjel. Sózzuk és hozzáadjuk a Cayenne-i borsot. Habverővel, állandó, gyors keveréssel csomó mentesre kidolgozzuk, majd óvatosan kiforraljuk. Leszűrjük és vajat belemorzsolva feljavítjuk (montírozás) a mártást. A besamelmártás egy alapmártás, melyet önmagában nem adunk asztalra. A belőle készíthető mártások: a gratin mártás (mártás csőben sütött ételekhez), a mornay mártás, a sajtmártás és a rákmártás.

Rakott burgonya másképp
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1510 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Rakott burgonya másképp
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista