Kolbászos lepény

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbászos lepény
Adag: 1 sütőforma (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál gyulai kolbász
vagy
1 szál szárazkolbász
2 nagy érett paradicsom
2 db tojás
6 dkg reszelt parmezán sajt
2 és fél dl tej
2 és fél dl tejszín
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint friss bazsalikomlevél
ízlés szerint oregánó

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát.

2. A kolbász bőrét lehúzzuk, majd a húst kockákra vágjuk.

3. A tojást és a tojássárgáját tálba ütjük, belekeverjük a tejet és a tejszínt. Durvára vágott bazsalikomlevelekkel, morzsolt oregánóval, sóval, borssal, reszelt parmezán sajttal ízesítjük.

4. A tésztát kivesszük a hűtőszekrényből, eltávolítjuk a fóliát. Villával megszurkáljuk.

5. Előmelegített, 180 fokos sütőben 5 percig sütjük. Beborítjuk a karikára vágott paradicsommal és a szeletelt mozzarellával. Leöntjük a tojásos folyadékkal. Megszórjuk a kolbászdarabokkal.

6. További 15 percre visszatoljuk a sütőbe. Melegen fogyasztjuk.

Omlós tészta

Kép nélkül
22 dkg liszt
12 dkg vaj
1.2 dl hideg víz
csipet

1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és a vajat. Fakanállal összedolgozzuk, apránként belekeverjük a vizet is.

2. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Puhának, de nem ragacsosnak kell lennie, mégis olyan állagúnak, hogy egyben maradjon.

3. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk és 40-50 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A sütéshez a további előírásokat a receptekben találjuk.

Kolbászos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1967 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kolbászos lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
bevásárlólista