Burgonyapite

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Burgonyapite
Adag: 1 tortaforma (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg liszt
4 evőkanál meleg víz
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál olívaolaj
½ teáskanál
A töltelékhez:
100 dkg burgonya
15 dkg reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olvasztott zsír
1 fej hagyma
2 evőkanál pecsenyelé
4 evőkanál tej
2 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában megfőzzük. Meghámozzuk, burgonyanyomóval összetörjük.

2. Megforrósított zsíron üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a vajat és a pecsenyeszaftot, elzárjuk a gázt. Belekeverjük a burgonyapürét, a tejet és a sót.

3. A lisztet, a sót tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük az olívaolajat. Villával összedolgozzuk. Ha morzsalékos, apránként belekeverjük a vizet is.

4. Két részre osztjuk, az egyik jóval nagyobb legyen, mint a másik. Vékonyra nyújtjuk, majd a nagyobbal kibélelünk egy kivajazott, 23 centiméteres tortaformát.

5. Belesimítjuk a burgonyatölteléket és befedjük a kisebb tésztalappal. A széleket jól összenyomjuk. Villával megszurkáljuk, olajjal megkenjük.

6. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 45 percig sütjük. Melegen fogyasztjuk, friss salátával.

Burgonyapite
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2624 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Burgonyapite
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
szólj hozzá, értékelj