Quiche Svájcból



Elkészítés:
1. A lisztet, sót tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a vajat. Villával összedolgozzuk. Ha kész, apránként belekeverjük a jéghideg vizet is.
2. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk, és fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.
3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát. A felvert tojást összekeverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal, az oregánóval és a hagymával.
4. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, besózzuk, és félretesszük, hogy lecsöpögjön.
5. A tésztát körülbelül 6 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott, 30 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Villával megszurkáljuk.
6. Beleöntjük a sajtos folyadékot. Ráfektetjük a paradicsomot.
7. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 35 percig sütjük. Szobahőmérsékleten fogyasztjuk.