Quiche Svájcból

Adag: 1 sütőforma (30 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg liszt
45 dkg érett, vékonyra szeletelt paradicsom
1 evőkanál olívaolaj
3 db tojás
1 szál karikára vágott zöldhagyma
másfél dl hideg víz
6 evőkanál tejszín
12 dkg vaj
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet, sót tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a vajat. Villával összedolgozzuk. Ha kész, apránként belekeverjük a jéghideg vizet is.

2. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk, és fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

3. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a karikára vágott hagymát. A felvert tojást összekeverjük a tejszínnel, a reszelt sajttal, az oregánóval és a hagymával.

4. A paradicsomot vékonyan felszeleteljük, besózzuk, és félretesszük, hogy lecsöpögjön.

5. A tésztát körülbelül 6 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy kivajazott, 30 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Villával megszurkáljuk.

6. Beleöntjük a sajtos folyadékot. Ráfektetjük a paradicsomot.

7. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 35 percig sütjük. Szobahőmérsékleten fogyasztjuk.

Quiche Svájcból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1801 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Quiche Svájcból
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
lexikon