Téli zöldségtorta

Adag: 1 tortaforma (25 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg liszt
15 dkg húsos, csíkokra vágott füstölt szalonna
120 dkg paraj
vagy
120 dkg fodros kel
vagy
120 dkg kelkáposzta
6 szál karikára vágott zöldhagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
10 dkg reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olvasztott zsír
4 dkg vaj
½ csokor apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított zöldséget sós vízben megfőzzük (a parajt 1-2, a kelt 5-7 percig). Lecsöpögtetjük, a felesleges vizet kinyomjuk, a leveleket felaprítjuk.

2. Serpenyőben megpirítjuk a csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a karikára vágott zöldhagymát, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet és a vajat. Addig pároljuk, amíg a hagyma üvegessé válik. A keverékből 1 evőkanálnyit félreteszünk.

3. A többit nagy serpenyőbe halmozzuk és beletesszük a zöldséget. Reszelt parmezán sajttal, sóval, borssal ízesítjük.

4. A lisztet a sóval tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beleöntjük az olvasztott zsírt. Villával összedolgozzuk, apránként belekeverünk annyi meleg vizet, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

5. Két részre osztjuk, az egyik jóval nagyobb legyen, mint a másik. Vékonyra nyújtjuk, majd a nagyobbal kibélelünk egy 25 centiméteres tortaformát. Belesimítjuk a szalonnás-spenótos tölteléket és befedjük a kisebb tésztalappal.

6. A széleket jól összenyomjuk, megszórjuk a félretett hagymás szalonnával.

7. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt aranysárgára sütjük. Melegen fogyasztjuk.

Téli zöldségtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Téli zöldségtorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recept beküldése