Zöldségek tésztában sütve

Adag: 6-8 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg liszt
75 dkg paraj
vagy
75 dkg fodros kel
vagy
75 dkg kelkáposzta
3 db tojás
9 dl tej
1 fej kockára vágott hagyma
8 dkg vaj
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt bors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A megtisztított zöldséget sós vízben megfőzzük (a parajt 1-2, a kelt 5-7 percig). Lecsöpögtetjük, a felesleges vizet kinyomjuk, a levelet felaprítjuk.

2. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zöldséget, 2 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A lisztet a sóval tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beleütjük a tojásokat. Villával összedolgozzuk, apránként belekeverjük a tejet is.

4. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük és rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát nyújtófával vékonyra kinyújtjuk, majd 10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.

5. A tésztalapok egyik felére 1-1 kanál tölteléket halmozunk, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A széleket jól összenyomjuk, majd villával még egyszer megnyomjuk.

6. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

Zöldségek tésztában sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1783 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Zöldségek tésztában sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
cikkek