Zöldségek tésztában sütve



Elkészítés:
1. A megtisztított zöldséget sós vízben megfőzzük (a parajt 1-2, a kelt 5-7 percig). Lecsöpögtetjük, a felesleges vizet kinyomjuk, a levelet felaprítjuk.
2. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zöldséget, 2 percig kevergetve pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
3. A lisztet a sóval tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beleütjük a tojásokat. Villával összedolgozzuk, apránként belekeverjük a tejet is.
4. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük és rugalmas tésztává gyúrjuk. A tésztát nyújtófával vékonyra kinyújtjuk, majd 10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
5. A tésztalapok egyik felére 1-1 kanál tölteléket halmozunk, majd ráhajtjuk a tészta másik felét. A széleket jól összenyomjuk, majd villával még egyszer megnyomjuk.
6. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Itatósra szedve a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.