Gombatorta gazdagon

Adag: 1 tortaforma (25 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél adag omlós tészta
35 dkg vegyes gomba
15 dkg gépsonka
25 dkg paraj
4 db főtt burgonya
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 és ¼ dl tejszín
¾ dl húsleves
5 dkg reszelt parmezán sajt
9 dkg vaj
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Elkészítjük a tésztát.

2. A megtisztított parajt és 1 gerezd zúzott fokhagymát megforrósított olajon megpároljuk. Ha kihűlt, felaprítjuk.

3. A főtt burgonyát összetörjük, belekeverjük a vaj felét is. Összekeverjük a fokhagymás parajjal, és sóval, borssal ízesítjük.

4. A maradék vajon megpároljuk a megtisztított gombát és a maradék fokhagymát. Felöntjük a levessel és a tejszínnel. Összeforraljuk, kissé besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A tésztát kinyújtjuk, kétharmadával kibélelünk egy 25 cm átmérőjű tortaformát. Villával megszurkáljuk.

6. Kibéleljük a sonkaszeletekkel, ráhalmozzuk a spenótot, majd leöntjük a gombamártással. Meghintjük a reszelt sajttal. Beborítjuk a maradék tésztával, a széleket jól összenyomjuk.

7. Előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 40 percig sütjük.

Omlós tészta tojás nélkül

Kép nélkül
22 dkg liszt
4 evőkanál vaj
1 teáskanál
6 evőkanál hideg víz

1. A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a sót és a vajat.

2. Villával összedolgozzuk, apránként belekeverjük a jéghideg vizet is.

3. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Rugalmasnak, simának, de puhának kell lennie.

4. A tésztát nyújtófával téglalap alakúra kinyújtjuk. Megfordítjuk, most a rövidebb oldalánál fogva téglalap alakúra kinyújtjuk. A műveletsort megismételjük.

5. Szögletes vagy kerek formára nyújtjuk (körülbelül 5 mm vastag legyen).

6. A nyújtófa segítségével áttesszük a tepsibe. Műanyag fóliával lefedjük és 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Tyúkhúsalaplé

Tyúkhúsalaplé
1 db egész, darabolt tyúk vagy
1 db egész, darabolt csirke
30 dl víz
1 fej hagyma
2 db paradicsom
1 szem burgonya
2 szál sárgarépa
ízlés szerint szemes bors
ízlés szerint

Valamennyi megtisztított hozzávalókat fazékba tesszük. Felöntjük a vízzel, és 2-3 órán át főzzük. Ha elkészült, a húsokat, a csontokat és a zöldségeket is kivesszük, a levest átszűrjük.

Gombatorta gazdagon
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1709 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Gombatorta gazdagon
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
recept beküldése