Sült rák póréhagymával

| Wokban sült hagymás rák receptek
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült rák póréhagymával
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg királyrák
1 nagyobb darabolt, csíkokra vágott póréhagyma
½ kiskanál csirkehúslevespor
1 kisebb kimagozott, összevágott csípős paprika
1 darabka 3 cm-es, friss gyömbér
3 evőkanál olaj
2 kiskanál szójaszósz
1 evőkanál fehérbor
¾ dl víz

Elkészítés:

1. A nagy rákokat megtisztítjuk, de a farokrészt érintetlenül hagyjuk. A testét hosszában felhasítjuk és kierezzük.

2. A pórénak csak a fehér részét használjuk fel. Alaposan megmossuk, először 4 cm-es darabokra vágjuk, majd hosszában vékony csíkokra aprítjuk. A paprikát kimagozzuk és összevagdaljuk. A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük (1. kép).

3. A pórét a paprikával és a gyömbérrel az olajon erős lángon 1 percig sütjük, majd a serpenyő szélére húzzuk. A rákot az edény közepére öntjük (2. kép), és erős lángon 2 percig kevergetjük.

4. A szójamártással (3. kép) és a borral felengedjük, majd a vízzel simára kevert keményítővel besűrítjük (4. kép).

Sült rák póréhagymával Sült rák póréhagymával Sült rák póréhagymával Sült rák póréhagymával

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Sült rák póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1809 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Sült rák póréhagymával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
recept beküldése