Szecsuáni leves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szecsuáni leves
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg tofu
1 db kimagozott, összevágott csípős paprika
1 evőkanál borecet
6 dkg csíkokra vágott borjúmáj
vagy
6 dkg csíkokra vágott sertésmáj
10 dkg szeletelt csirkehús
vagy
10 dkg szeletelt sertéshús
1 szál összevágott újhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál gyömbérpor
1 szál reszelt sárgarépa
2 szál vékonyra szeletelt szárzeller
2 evőkanál olaj
6 dkg szeletelt bambuszrügy
12 és fél dl víz
2 kiskanál csirkehúslevespor
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál friss, összevágott koriander
½ kiskanál durvára tört bors
3 db simára kevert tojás

Elkészítés:

1. A tofut, a májat és a húst vékony csíkokra vágjuk (1. kép).

2. A gomba tönkjét eltávolítjuk, kidobjuk, a kalapját összevagdaljuk. A gombát a hagymával, a fokhagymával, a gyömbérrel, a répával, a zellerrel és a paprikával az olajon 2 percig sütjük. A csirke- vagy sertéshúst és a bambuszrügyet belerakva még rövid ideig a tűzön hagyjuk.

3. A vízzel felengedjük, és a csirkelevesporral meg a szójamártással ízesítve(2. kép) 4 percig forraljuk.

4. A tofut meg a májat belekeverjük (3. kép), és ecettel, korianderrel meg borssal fűszerezzük. Ekkor a tojást vékony sugárban, kevergetve belecsorgatjuk (4. kép), hogy „szálassá” váljon. Forrón tálaljuk.

Szecsuáni leves Szecsuáni leves Szecsuáni leves Szecsuáni leves
A leves zamatát a csípős paprika adja. Erősnek kell lennie, hiszen a szecsuáni ételek öt jellemzője a sós, savanyú, édes, keserű és csípős íz - amit mind megtalálhatunk a levesben. Ha kevésbé erősen szeretjük, akkor kevesebb paprikát és borsot rakjunk bele.

Szójamártás

Szójamártás
1 db friss gyömbérgyökér
4 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál sötét szójaszósz
0.5 kiskanál kristálycukor
2-3 db zöld chilipaprika

Az alapanyagokat a fölkarikázott chilipaprikával és a 2-3 csík összezúzott gyömbérgyökérrel összekeverjük, és fölhasználás előtt 10-15 percig állni hagyjuk.

Szecsuáni leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3217 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Szecsuáni leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
szólj hozzá, értékelj