Pirítos rákkal

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pirítos rákkal
Adag: 6-8 főre (36 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg rák steak
9 szelet toastkenyér
1 szál újhagyma
1 db tojás
2 evőkanál hideg víz
2 dl szezámmag
6 dkg bambuszrügy
vagy
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az újhagyma fehér részét a vízigesztenyével vagy bambuszrüggyel pépesítjük, majd a kicsomagolt, darabokra vágott rákhúst, a tojást és a vizet beledolgozzuk (1. kép). A kenyérszeleteket lehéjazzuk (2. kép), majd a rákkrémet rákenve átlósan kétszer félbevágjuk.

2. A háromszögeket szezámmagba forgatjuk, hogy körös-körül betakarja (3. kép).

3. Megkent felükkel lefelé bő, forró olajba fektetjük, és ha az alsó felük megpirult, megfordítva a másik felüket is megsütjük (4. kép).

4. Papírtörlőre szedve leitatjuk, és édes-savanyú vagy szilvamártással tálaljuk.

Pirítos rákkal Pirítos rákkal Pirítos rákkal Pirítos rákkal
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Édes-savanyú mártás

Édes-savanyú mártás
1.2 dl almaecet
2.5 dl víz
0.6 dl paradicsomlé
1 kiskanál csirkehúslevespor

A hozzávalókat összekeverjük (1. kép), és addig forraljuk, amíg kissé be nem sűrűsödött (2. kép).

Szilvamártás

Szilvamártás
50 dkg szilvabefőtt
0.8 dl almaecet
1 evőkanál kristálycukor
0.25 kiskanál ötfűszerkeverék

1. A szilvát kimagozzuk, és a levével együtt turmixoljuk (1. kép).

2. Serpenyőbe áttöltve a többi hozzávalót beleöntjük (2. kép), és a tűzön addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödött.

Pirítos rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1536 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
Pirítos rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai ízek Kínai ízek
(Vince Kiadó, 1998)

Test és lélek harmóniája- ennek megteremtéséhez járul hozzá az évezredes hagyományokkal rendelkező kínai konyha, mely a különféle ízek édes, sós, savanyú, erős- sorrendjének váltogatására vagy éppen elegyítésére épít.... bővebben...
lexikon