Puttanesca spagetti

Spaghetti alla puttanesca

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Puttanesca spagetti
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál fekete olajbogyó
50 dkg spagetti
¼ teáskanál chilipor
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
3 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál kapribogyó
3 db filézett, apróra vágott ajóka
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

2. Amíg a spagetti fő, vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjak a fokhagymát, a petrezselymet és a chilit. Állandóan kevergetve, közepes tűzön 1 percig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk az áttört konzervparadicsomot, felforraljuk, majd takarékra véve 5 percig főzzük.

4 Beletesszük a kapribogyót, a felaprított ajókát, és állandóan kevergetve még 5 percig főzzük. Sóval, fekete borssal ízesítjük, majd óvatosan a tésztához keverjük, és jól beleforgatjuk. Parmezán sajttal meghintve tálaljuk.

Puttanesca spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1524 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Puttanesca spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
bevásárlólista