Zsályás-fokhagymás fusilli
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 3 főre
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
ízlés szerint frissen reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.
2. Amíg a tészta fő, megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a fokhagymát és az apróra vagdalt zsályaleveleket. Lassú tűzön 4 percig páraljuk, közben gyakran megkeverjük.
3. Hozzáadjuk a tejszint, sóval, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, majd a mártást a kifőtt tésztához adjuk, és jól beleforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen bevonja. Tányérokba osztjuk, és minden adagot bőven meghintünk frissen reszelt parmezán sajttal.