Penne sült paprikával



Elkészítés:
1. A paprikát nagyobb darabokra vágjuk, a magházat és az ereket kidobjuk. Héjas felével felfelé, grillsütőben 8 percig pirítjuk. Ha a héja felhólyagzik és megfeketedik, kivesszük, és nedves konyharuhával letakarjuk. Ha kihűlt, könnyedén lehúzzuk a héját, a húsát vékony csíkokra aprítjuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a felaprított ajókafilét. Lassú tűzön 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, borsozzuk, és felöntjük a borral. Felforraljuk, majd takarékra véve 7 percig főzzük. Belekeverjük a zöldséglevest és a sűrített paradicsomot is. További 10 percig főzzük.
3. Amíg a mártás készül, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, a paprikás mártáshoz keverjük, és jól összeforgatjuk. Belekeverjük a friss petrezselymet is, és azonnal tálaljuk. Ropogós olasz kenyeret kínálhatunk mellé.
Zöldségleves

Az olajat (vagy vajat) nagy, mély lábosban melegítsük meg, pároljuk a hagymát,a sárgarépát,a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot, a petrezselymet, a szemes borsot, a babérlevelet és a szegfűszeget 8-10 percig alacsony tűzön. Öntsük hozzá a vizet, fűszerezzük kevés sóval, és alacsony fokozaton, lassan forraljuk egy órán keresztül, miközben a keletkező habot szedjük le róla. Ha elkészült szűrjük le. A zöldségeket turmixgéppel pürésíthetjük, és ily módon vagy az átszűrt levét tápláló levesként tálalhatjuk.