Penne sült paprikával

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető olcsó
Penne sült paprikával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db darabolt, kimagozott sárga húsú kaliforniai paprika
1 db darabolt, kimagozott zöld húsú kaliforniai paprika
1 db darabolt, kimagozott piros húsú kaliforniai paprika
50 dkg penne
1 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál törött bors
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
2 és fél dl zöldségleves
6 db filézett, apróra vágott ajóka
A tálaláshoz:
igény szerint friss, ropogós ciabatta kenyér

Elkészítés:

1. A paprikát nagyobb darabokra vágjuk, a magházat és az ereket kidobjuk. Héjas felével felfelé, grillsütőben 8 percig pirítjuk. Ha a héja felhólyagzik és megfeketedik, kivesszük, és nedves konyharuhával letakarjuk. Ha kihűlt, könnyedén lehúzzuk a héját, a húsát vékony csíkokra aprítjuk.

2. Felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a fokhagymát és a felaprított ajókafilét. Lassú tűzön 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk a paprikát, borsozzuk, és felöntjük a borral. Felforraljuk, majd takarékra véve 7 percig főzzük. Belekeverjük a zöldséglevest és a sűrített paradicsomot is. További 10 percig főzzük.

3. Amíg a mártás készül, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, a paprikás mártáshoz keverjük, és jól összeforgatjuk. Belekeverjük a friss petrezselymet is, és azonnal tálaljuk. Ropogós olasz kenyeret kínálhatunk mellé.

Ha nem találunk sárga színű paprikát, használhatunk még egy pirosat, mert az édesebb, mint a zöld színű.

Zöldségleves

Kép nélkül
4 db kockára vágott paradicsom
2 db karikára vágott sárgarépa
2 szál karikára vágott póréhagyma
4 liter hideg víz
1 levél babérlevél
8 szem fekete bors
2 fej félbevágott vöröshagyma
2 szál csíkokra vágott zeller
6 szál apróra vágott petrezselyemzöld
6 dkg vaj vagy
ízlés szerint

Az olajat (vagy vajat) nagy, mély lábosban melegítsük meg, pároljuk a hagymát,a sárgarépát,a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot, a petrezselymet, a szemes borsot, a babérlevelet és a szegfűszeget 8-10 percig alacsony tűzön. Öntsük hozzá a vizet, fűszerezzük kevés sóval, és alacsony fokozaton, lassan forraljuk egy órán keresztül, miközben a keletkező habot szedjük le róla. Ha elkészült szűrjük le. A zöldségeket turmixgéppel pürésíthetjük, és ily módon vagy az átszűrt levét tápláló levesként tálalhatjuk.

Penne sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1300 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Penne sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recepttár