Spagetti gazdag húsos-gombás mártással

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti gazdag húsos-gombás mártással
Adag: 1 adag (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg csiperkegomba
50 dkg sovány darált marhahús
50 dkg spagetti
½ teáskanál törött bors
½ teáskanál paprika
1 evőkanál fűszerkeverék
1 evőkanál olívaolaj
1 és ¼ dl marhahúsleves
1 és ¼ dl száraz vörösbor
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
A tálaláshoz:
igény szerint frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Mély lábosban felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a fokhagymát és a darált húst. 5 percig pirítjuk. Ha a hús összesülne, villával szétpergetjük. Hozzáadjuk a félbevágott gombát, a szárított vegyes fűszereket, a paprikát és a törött borsot.

2. Takarékra vesszük, belekeverjük az áttört és a sűrített paradicsomot, végül felöntjük a vörösborral és a marhahúslevessel. Lefedve 15 percig főzzük.

3. Amíg a mártás készül, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, a mártást a spagettire öntjük. Frissen reszelt parmezán sajttal meghintve tálaljuk.

Marhahúsleves

Kép nélkül
100 dkg marhacsont
100 dkg marhahús
2 db érett paradicsom
4 liter hideg víz
1 nagyobb sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

1. Mossuk, hámozzuk és tisztítsuk meg a zöldségeket. Ha szegfűszeget is használunk, szurkáljuk a hagymába. Csak nagyon érett paradicsomot vásároljunk. A zellerszál leveleit is hozzáadhatjuk.

2. Vízzel teli nagy lábost tegyünk alacsony fokozatra, tegyük bele a húst (1. kép) és a csontokat. A víznek lassan kell forrnia, csupán gyöngyözve

a teljes főzési idő alatt.

3. Adjuk hozzá a zöldségeket (2. kép), a zöldfűszereket és a fűszereket. Az elején csak kevés sót tegyünk bele, még sózhatjuk a főzés során.

4. Szedjük le a habot a főzés alatt (3. kép), amely először bőségesen fog képződni a tetején, majd egyre kevésbé. A húslevest alacsony tűzön 180 percen át főzzük.

5. A húslevest szűrjük tálba (4. kép), szedjük ki a zöldségeket. (A húst egy kedvelt mártással is tálalhatjuk.) Amikor a leves teljesen kihűlt, tegyük hűtőszekrénybe. A zsiradék megszilárdul a felszínén, és könnyedén leemelhető.

Spagetti gazdag húsos-gombás mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3736 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spagetti gazdag húsos-gombás mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recepttár