Ziti tészta sült paradicsommal és ovolini sajttal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ziti tészta sült paradicsommal és ovolini sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg ovolini
20 dkg piros koktélparadicsom
20 dkg sárga paradicsom
50 dkg ziti
vagy
50 dkg makaróni
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 evőkanál friss kakukkfű
3 evőkanál friss majoránna
3 evőkanál balzsamecet
20 dkg kapribogyó

Elkészítés:

1. 240 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 6. fokozat). A paradicsomokat félbevágjuk, és vágott felükkel felfelé sütőlemezre tesszük, majd 15 percre a forró sütőbe toljuk.

2. Amíg a paradicsom sül, nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

3. A sült paradicsomot és a többi hozzávalót a kifőtt tésztához tesszük, és alaposan összekeverjük. Azonnal tálaljuk.

Tetszés szerint használhatunk kevesebb friss zöldfűszert is. Az ovolini apró, friss sajt, melyet a speciális delikátesz üzletekben, néhány szupermarketben szerezhetünk be. Ha nem kapnánk, apró darabokra vágott mozzarella sajttal is helyettesíthetjük.
Ziti tészta sült paradicsommal és ovolini sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2320 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Ziti tészta sült paradicsommal és ovolini sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
hírlevél