Leveles tészta

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Leveles tészta
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg liszt
50 dkg vaj
2 és fél dl víz
½ teáskanál kristálycukor
½ teáskanál

Elkészítés:

1. Tálba szitáljuk a lisztet, a cukrot és a sót. Közepébe mélyedést nyomunk, belekeverjük a vajat és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk.

2. Áttesszük egy lisztezett deszkára és rugalmas tésztává gyúrjuk (körülbelül 7 perc).

3. Téglalappá nyújtjuk és a rövidebb oldalánál fogva összehajtjuk. Még egyszer téglalappá nyújtjuk, de most az előző irányra merőlegesen dolgozunk. Megint félbehajtjuk, megint az ellenkező irányba kinyújtjuk.

4. A nyújtást és hajtogatást a tészta minőségétől függően 3-4-szer ismételjük. Végül cipóvá formálva műanyag fóliába csomagoljuk és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Minél többször végezzük a műveletsort, annál rétegesebb lesz a tészta.

A leveles tészta készítése időigényes, de nem nagyon nehéz. Ha magas gluténtartalmú lisztet használunk, könnyű és réteges lesz a tészta. A leveles tészta jól tűri a fagyasztást.
Leveles tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2330 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Leveles tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
tippek, fortélyok