Spenótos-sonkás fettuccine



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.
2. Amíg a tészta fő, vastag falú lábosban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a felaprított sonkát, az apróra vágott újhagymát, és időnként megkeverve, közepes tűzön kb. 3 perc alatt ropogósra pirítjuk.
3. A parajt megtisztítjuk, a leveleket nagyobb darabokra vágjuk, és a lábosba tesszük. Hozzáadjuk az ecetet és a cukrot, majd lefedve 1 percig pároljuk, hogy a spenót megpuhuljon, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
4. A sonkás spenótot a forró tésztához keverjük, és jól összeforgatjuk. Parmezán sajttal meghintve, azonnal tálaljuk.