Ajókás linguine olaj- és kapribogyóval



Elkészítés:
1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.
2. Amíg a linguine fő, felforrósítjuk az olajat, és lassú tűzön 1 percig pároljuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított paradicsomot, a kapribogyót, az apró darabokra vágott olajbogyót és 2 percig főzzük.
3. Hozzáadjuk a bort, a petrezselymet vagy a bazsalikomot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd takarékra véve kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a leszűrt, felaprított ajókát, és óvatosan összekeverjük.
4. A mártást a forró tésztára öntjük, és jól összekeverjük, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.