Ajókás linguine olaj- és kapribogyóval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ajókás linguine olaj- és kapribogyóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 és fél dkg kimagozott zöld olívabogyó
7 és fél dkg kimagozott fekete olívabogyó
3 evőkanál kapribogyó
9 dkg konzerv ajóka
50 dkg linguine
2 evőkanál olívaolaj
2 db érett paradicsom
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
vagy
3 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a főzőedénybe.

2. Amíg a linguine fő, felforrósítjuk az olajat, és lassú tűzön 1 percig pároljuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított paradicsomot, a kapribogyót, az apró darabokra vágott olajbogyót és 2 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a bort, a petrezselymet vagy a bazsalikomot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd takarékra véve kb. 5 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a leszűrt, felaprított ajókát, és óvatosan összekeverjük.

4. A mártást a forró tésztára öntjük, és jól összekeverjük, hogy mindenhol egyenletesen bevonja.

Ünnepi alkalmakra tovább gazdagíthatjuk a receptet: zsemlemorzsát kevés olívaolajon megpirítunk, és hozzáadunk 1 gerezd zúzott fokhagymát. Erős tűzön ropogásra pirítjuk, és az elkészített étel tetejére szórjuk, majd meghintjük frissen reszelt parmezán sajttal
Ajókás linguine olaj- és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1686 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Ajókás linguine olaj- és kapribogyóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
twitter