Háromsajtos tészta olajbogyókrémmel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Háromsajtos tészta olajbogyókrémmel
Adag: 11 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
13 ¾ dkg reszelt ementáli sajt
16 és fél dkg reszelt cheddar sajt
13 ¾ dkg frissen reszelt parmezán sajt
35 ¾ dkg olajbogyókrém
110 dkg pappardelle
5 és fél evőkanál olívaolaj
11 evőkanál tejszín
5 és fél gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint fekete bors

Elkészítés:

1. 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 6. fokozat). Olajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat.

2. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a pappardelle (vagy mafalda) tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.

3. Az olívaolajat, a fokhagymát és a zöld olajbogyókrémet a tésztához keverjük, végül a tejszínt is beleforgatjuk. Fekete borssal fűszerezzük és a tűzálló tálba tesszük.

4. A tetejét megszórjuk a reszelt sajtokkal. 20 percig sütjük, lefedni nem kell. Akkor jó, ha a teteje ropogós, és mindegyik sajtféle megolvadt.

A zöld olajbogyókrém a zöld olajbogyó áttört húsából készül, melyet olívaolajjal, sóval és különböző fűszerekkel kevernek ki.
Háromsajtos tészta olajbogyókrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2206 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Háromsajtos tészta olajbogyókrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
szólj hozzá, értékelj