Háromsajtos tészta olajbogyókrémmel
Elkészítési idő:
30 perc
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 6. fokozat). Olajjal kikenünk egy mély tűzálló tálat.
2. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a pappardelle (vagy mafalda) tésztát. Leszűrjük, és visszatesszük a fazékba.
3. Az olívaolajat, a fokhagymát és a zöld olajbogyókrémet a tésztához keverjük, végül a tejszínt is beleforgatjuk. Fekete borssal fűszerezzük és a tűzálló tálba tesszük.
4. A tetejét megszórjuk a reszelt sajtokkal. 20 percig sütjük, lefedni nem kell. Akkor jó, ha a teteje ropogós, és mindegyik sajtféle megolvadt.
A zöld olajbogyókrém a zöld olajbogyó áttört húsából készül, melyet olívaolajjal, sóval és különböző fűszerekkel kevernek ki.