Omlós tészta tojás nélkül

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg liszt
4 evőkanál vaj
1 teáskanál
6 evőkanál hideg víz

Elkészítés:

1. A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedést nyomunk. Beletesszük a sót és a vajat.

2. Villával összedolgozzuk, apránként belekeverjük a jéghideg vizet is.

3. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Rugalmasnak, simának, de puhának kell lennie.

4. A tésztát nyújtófával téglalap alakúra kinyújtjuk. Megfordítjuk, most a rövidebb oldalánál fogva téglalap alakúra kinyújtjuk. A műveletsort megismételjük.

5. Szögletes vagy kerek formára nyújtjuk (körülbelül 5 mm vastag legyen).

6. A nyújtófa segítségével áttesszük a tepsibe. Műanyag fóliával lefedjük és 30 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Omlós tészta tojás nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5195 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kép nélkül
Omlós tészta tojás nélkül
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
tippek, fortélyok