Omlós tészta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg liszt
12 dkg vaj
1 és ¼ dl hideg víz
csipet

Elkészítés:

1. A lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót és a vajat. Fakanállal összedolgozzuk, apránként belekeverjük a vizet is.

2. A tésztát lisztezett deszkára áttesszük és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Puhának, de nem ragacsosnak kell lennie, mégis olyan állagúnak, hogy egyben maradjon.

3. A tésztát műanyag fóliába csomagoljuk és 40-50 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A sütéshez a további előírásokat a receptekben találjuk.

Omlós tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1201 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
Kép nélkül
Omlós tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Világkonyha
Világkonyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

A több mint 600 ételreceptet tartalmazó praktikus könyv segítségével a sütés-főzés már nem is lehetne egyszerűbb és sikerrel kecsegtetőbb. A nemzetközi konyha klasszikusai: az olasz spagetti pestóval, a latin-amerikai guacamole, a... bővebben...
twitter