Tejfölös-gombás fasírt

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejfölös-gombás fasírt
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál tejföl
10 dkg finomra aprított gomba
10 dkg pappardelle
1 csipet cayenne-bors
1 csipet szerecsendió
2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
4 szál finomra vágott újhagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál fehérbor
2 dkg zsemlemorzsa
2 db felvert tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1 Kivajazunk egy másfej literes őzgerincformát. Nagy fazék, forrásban lévő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a pappardelle tésztát. Leszűrjük.

2. 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 6. fokozat).

3. A zsemlemorzsát a borba áztatjuk, majd összekeverjük a darált csirke- és borjúhússal, a zúzott fokhagymával, a finomra aprított gombával, a két felvert tojással. Szerecsendióval, cayenne-borssal ízesítjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Végül hozzákeverjük a tejfölt, a finomra vágott újhagymát és a petrezselymet is.

4. A darált húsos keverék felét kézzel az előkészített formába nyomkodjuk, és egész hosszában mély vájatot készítünk a húsba, melyet a kifőtt pappardelle tésztával töltünk meg. A maradék hússal befedjük. 50-60 percig sütjük - a sütés közben keletkező zsiradékot és levet kétszer leöntjük. Kicsit hűlni hagyjuk és felszeleteljük.

A gombát turmixgépben is felapríthatjuk, de nem szabad túlságosan előre felvágni, mert a gomba oxidálódik.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Tejfölös-gombás fasírt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2777 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Tejfölös-gombás fasírt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
van itthon