Póréhagymás tésztával töltött sütőtök

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Póréhagymás tésztával töltött sütőtök
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál vékonyra szeletelt póréhagyma
6 dkg főtt linguine
1 db sütőtök
1 csipet szerecsendió
dl olívaolaj
2 dkg vaj
1 és ¼ dl tejszín
ízlés szerint fehér bors
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 4. fokozat). A sütőtök (a legjobb hozzá a hosszúkás, sima héjú ún. kanadai sütőtök) felső egynegyedét (ahol a szára is van) levágjuk, ez lesz a fedél. A másik végéből is levágunk egy keveset, hogy jól megálljon. A magokat és a vizes belső részt kikaparjuk és kidobjuk; a tököt kissé kivájjuk, hogy legyen hely a tölteléknek. A vágott felületeket meghintjük sóval és borssal, majd a tököt kisebb sütőtálba állítjuk.

2. Megolvasztjuk a vajat, és óvatosan puhára pároljuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát. Hozzáadjuk a tejszínt, a szerecsendiót, és lassú tűzön 4-5 percig főzzük, amíg kissé be nem sűrűsödik. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük, és belekeverjük a főtt tésztát.

3. A tököt megtöltjük a tésztás keverékkel, a fedelét rátesszük, és kicsit meglocsoljuk olívaolajjal. 60 percig sütjük; fontos, hogy mindenhol megpuhuljon. Könnyen ellenőrizhetjük, hogy puha-e a tök, ha egy nyársat vagy hústűt szúrunk a zöldség legvastagabb részébe.

A hozzávalóknál megadott mennyiségek köretként 4 főre, főételként kettőre elegendőek.

Lehetőleg olyan tököt válasszunk, melynek nagy, kerek feje van, és kerüljük azokat, melyeknek túl hosszú a felső részük.. Lehetőleg olyan tököt válasszunk, melynek nagy, kerek feje van, és kerüljük azokat, melyeknek túl hosszú a felső részük.
Póréhagymás tésztával töltött sütőtök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1269 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Póréhagymás tésztával töltött sütőtök
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
recept beküldése