Spenótos-sajtos cannelloni

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db készen vásárolt cannelloni
5 dkg frissen reszelt parmezán sajt
15 dkg frissen reszelt mozzarella sajt
A besamel mártáshoz:
1 ágacska friss petrezselyemzöld
5 szem bors
3 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1 és ¼ dl tejszín
2 és fél dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A paradicsommártáshoz:
40 dkg konzerv sűrített paradicsom
½ teáskanál kristálycukor
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
1 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A töltelékhez:
13 dkg ricotta sajt
25 dkg mélyhűtött spenót
½ teáskanál őrölt oreganó
1 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál sűrített paradicsom
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej apróra vágott hagyma
1 db tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. 180 °C-ra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 4. fokozat). Olajjal kikenünk egy nagyméretű, lapos tűzálló tálat.

2. A spenótos-húsos töltelék készítése: felforrósítjuk az olajat és lassú tűzön, állandóan kevergetve puhára pároljuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a darált húst, jól átpirítjuk; ha sülés közben összeállna a hús, villával szétpergetjük. Beletesszük a felengedtetett mélyhűtött spenótot és a sűrített paradicsomot is. 1 percig tovább főzzük, majd levesszük a tűzről. Kis tálban összekeverjük a ricotta sajtot a tojással, az oregánóval, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A sajtkeveréket is a húshoz adjuk, és alaposan összekeverjük. A felhasználásig félretesszük.

3. A besamelmártáshoz a tejet a petrezselyemmel és a szemes borssal kis lábosban felforraljuk, levesszük a tűzről, és 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, az ízesítőket kidobjuk. Lassú tűzön megolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, és 1 percig állandóan kevergetve simára eldolgozzuk. Levesszük a tűzről, és apránként felöntjük a leszűrt tejjel. Visszatesszük, és közepes tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk. Ha a mártás besűrűsödik, takarékra vesszük, és még 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

4. A paradicsommártáshoz a hozzávalókat lábosban összekeverjük, felforraljuk, majd takarékra véve kb. 5 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

5. A húsos-spenótos tölteléket habzsák vagy egyszerű kiskanál segítségével a cannelloni csövekbe töltjük.

6. Kevés paradicsommártást a tűzálló tál aljába merünk, ráfektetjük a megtöltött cannellonikat és leöntjük az elkészült besamellel, majd a maradék paradicsomszósszal. A kétféle reszelt sajtot a tetejére szórjuk, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, lefedni nem kell.

Vegyes zöldsalátával, párolt zöldséggel, például brokkolival, zöldbabbal tálaljuk.
Spenótos-sajtos cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4696 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
Spenótos-sajtos cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen tésztakönyv Nélkülözhetetlen tésztakönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A legtöbb ember sok más ételféleségnél többre tart egy tál finom tésztát. Az olaszok például el sem tudják képzelni az életüket nélküle. Bármerre is vetődtek a világban, nélkülözhetetlen tésztáikat mindenhová vitték... bővebben...
bevásárlólista