Ráksaláta

Salade de crabe

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Ráksaláta
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 nagyobb tarisznyarák
20 dkg krémsajt
vagy
20 dkg kissé felvert tehéntúró
10 dl halalaplé
1 teáskanál apróra vágott metélőhagyma
1 teáskanál apróra vágott tárkony
1 evőkanál ecet
1 db keményre főzött tojás
1 db paradicsom
1 teáskanál apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Főzzük meg a rákot a halalaplében, a főzési időt a súly alapján számítsuk ki (kb. fél kilogrammonként számoljunk 10 percet). Emeljük ki a rák húsát a páncéljából, ollójából és lábából, az ikrájával együtt.

2. Tisztítsuk meg a páncélját. A metélőhagymát és a tárkonyt keverjük a túróba, majd ízesítsük ecettel, sóval, borssal. Keverjük hozzá a rákhúst.

3. Ezt a keveréket töltsük a páncélba, a tálaláshoz díszítsük tojás- és paradicsomszeletekkel. Végül hintsük meg petrezselyemmel.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg halfej
ízlés szerint
Halléhez::
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
Halmártáshoz::
2 dl fehérbor vagy
1 db citrom

A halfejekből, csontokból, uszonyokból és apró halakból erős alaplevet főzünk.

Az étel jellegétől függően kell fűszerezni. Halléhez hagymával, halmártáshoz, esetenként fehér húsú halakhoz citromlével vagy fehérborral.

Olyan hosszan főzzük, hogy a halfejek szétfőjenek és a lé kocsonyásodjon, majd leszűrjük.

Ráksaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Ráksaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
lexikon