Levendulavirág-hab

Mousse de fleurs de lavande fine

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Levendulavirág-hab
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál friss levendulavirág
1 dl víz
10 dkg barna cukor
1 csomag zselatinpor
vagy
3 lap zselatin

Elkészítés:

1. Áztassuk a zselatint, a levendulavirágot és a cukrot 15 percre a vízbe. Forraljuk fel, majd hagyjuk hűlni, amíg a keverék szilárdulni nem kezd. Verjük fel a tejszínt, és óvatosan forgassuk a levendulás keverékbe. Osszuk szét a keveréket kis tálkákba, és tegyük hűtőszekrénybe.

2. Tálaljuk levendulamézzel vagy narancsmártással – ez utóbbi úgy készül, hogy két narancs levét felfőzzük egy kis mézzel, amíg sima mártást nem kapunk.

Levendulavirág-hab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1423 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
Levendulavirág-hab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Provence
Provence
(Vince Kiadó, 2007)

A napfényes Provence régóta kedvelt úticélnak számít. Számtalan örömteli meglepetést tartogat ez a Mont Ventoux csúcsaitól a Cőte d'Azur-i sétányokig húzódó vidék: hogy hirtelenjében csak a marseille-i halpiacot, Jean-Marie... bővebben...
twitter